Video Surveillance

Tuesday, 19 October 2021 09:31

Камера

Written by

Камери за видео надзор - Video Surveillance  Cameras

Има многу типови на камери за видео надзор на пазарот. Поради тоа може да се најде солуција и решение за многу места каде порано тоа беше проблем.
Поради големиот избор на камери понекогаш е тешко да се одбере вистинката за вашиот бизнис.

Полутопка камера - DOME CAMERA
Надворешна водоотпорна камера – BULLET CAMERA
Камери со висока резолуција – High Definition HD CAMERA
Мрежна – IP CAMERA
Вртлива Камера – PTZ CAMERAS
Ден/ Ноќ камера – DAY/NIGHT CAMERAS

И многу други

Monday, 18 October 2021 08:42

DVR

Written by

Што е дигитален видео снимач - Digital Video Recorder (DVR)?

Дигитален видео снимач - Digital Video Recorder (DVR) снима видео на локален диск најчесто тврд диск ( HARD DISK). Снимачот се поврзува со камерите со помош на коаксијален кабел. Снимачот има повеќе функционалности како пребарување на снимениот материјал, вадење на снимка на УСБ стик, пристапување на него преку интернет за мониторинг на камерите. Снимачот снима одреден временски период во зависност од меморијата (големината) на локалниот диск и ги пребришува најстарите записи кога ќе се наполни.

Снимачите се лимитирани по број на камери и постојат

4 канални снимачи за 4 камери
8 канални снимачи за 8 камери
16 канални снимачи за 16 камери

Global Security

е лиценцирана компанија за техничко обезбедување која е  основана во 2002 година, а од тогаш до денес постојано расте и се развива.  Денес  успешно работи и високо котира на пазарот на безбедносни системи. 

Latest News

Get In Touch

Simeon Kavrakirov nr. 25, 1000 Skopje

+ 389 2 2461 666.

+389 70369530

sales@globalsecurity.com.mk

www.globalsecurity.com.mk

Our Location